Herkese merhaba, bugün bir özgeçmişin nasıl oluşturulacak ve taş gibi sağlam hale getirilmesinden bahsedeceğim. Herkesin zaten bildiği gibi, işe alım yöneticileri genellikle açık pozisyonlar için her bir özgeçmiş için 30 saniye harcarlar. Biraz dikkat çekmek ve diğerlerinden bir adım daha öne geçmek istiyorsanız, aşağıda yazacağım gibi yapınızı inşa etmelisiniz:
Daha önceki blogumda söylemiştim ama yine tekrar edeyim. Özgeçmişiniz yalnızca iki sayfa uzunluğunda olmalıdır. Bu, işe alım yöneticisinin onu okumasını ve sizi bir görüşmeye davet etmek isteyip istemediğine hızlı bir şekilde karar vermesini kolaylaştırır.
Özgeçmişinizin başında adınızı, adresinizi, e-posta adresinizi ve iletişim telefon numaranızı ekleyin. Sizi bir görüşmeye davet etmek için ararlarsa, her zaman görüşmede olmalı ve aramayı asla kaçırmamalısınız. Aksi takdirde, profesyonel olmadığınızı düşüneceklerdir.
Bu benim en sevdiğim ve muhtemelen özgeçmişinizin en can alıcı bölümü. Burada, teknik ve yumuşak becerileriniz hakkında konuşmalısınız. Başvurduğunuz meslek veya iş hakkında bilginiz. Bu bölüm 200 kelimeyi geçmemelidir.
Bu bölüm, daha önce sahip olduğunuz tüm işleri kronolojik sıraya göre detaylandırmaktadır. Bu deneyimlerde elde ettiğiniz bazı başarıları da bazı sayılarla eklemeniz gerekir. Ayrıca kar amacı gütmeyen çalışmaları da bu bölüme ekleyebilirsiniz. Lütfen unvanınızı ve orada ne kadar süredir çalıştığınızı eklemeyi unutmayın.
Her şirket, adayının benzersiz becerilerine değer verir. Kişisel olarak, yumuşak becerilerin teknik becerilerden daha fazla dikkat çektiğini ve bu becerileri bu bölüme dahil etmeniz gerektiğini düşünüyorum. Temel beceriler, esasen, role getirebileceğiniz sahip olduğunuz güçlü yönlerdir.
Özgeçmiş oluşturmak, işe başvurmanın en önemli kısımlarından biri ve herkes
Özgeçmiş formatı, özgeçmiş oluştururken ipuçları ve iletişim bölümünden bah
Her zaman özgeçmişinize deneyiminizden bir numara ekleyin. Size ücretsiz cv
CV Oluşturma hakkında konuşacağız. İndirilecek binlerce özgeçmiş var, ancak