Herkese merhaba, bugün size özgeçmiş hazırlarken en önemli kısımlardan birini vereceğim. Küçük veya kıdemli bir pozisyona başvuruyor olmanız farketmez, bence başlık bölümü her zaman en çok dikkat çeken bölümdür. İşe alım yöneticisi, her başvuruda 30 saniyeden fazla zaman harcamaz çünkü hiç kimsenin her zaman baştan sona hepsini okumak için yeterli zamanı yoktur. Bu nedenle bazı bölümleri diğerlerinden daha parlak hale getirmelisiniz. Kariyer özeti bölümü ile ilgili kişisel deneyimimi sizlere aktarmak istedim.
İşe alım müdürünü sizi mülakata davet etmeleri gerektiğine ikna etmek için yalnızca birkaç saniyeniz var, ancak bu, sihrin gerçekleştiği bölüm. İster inanın ister inanmayın, buraya gelebileceğinizi umuyordum ve kariyer yazınız özgeçmişinizin önemli parçalarından biridir. Özet, öne çıkmanız ve sunduğunuz şeyin net bir temsilini göstermeniz için mükemmel bir yerdir. O yüzden burada durma.
Kurye yazınıza bir başlıkla başlayın. bu, başvurduğunuz pozisyonun unvanı veya çok benzer bir şey veya hatta mevcut iş unvanınız olabilir. Başlığın altına üç temel beceri ekleyin. Bu kritik becerileri çok dikkatli seçin. Bunlar, en güçlü yönlerinizden ve varlıklarınızdan bazıları olmalı, ancak aynı zamanda doğrudan yeni pozisyonla ilgili olmalıdır. Bunların çoğu, iş tanımında yüksek oranda vurgulanan ve kendi yeteneklerinizle uyumlu becerilerdir.
Ayrıca kullanmayı sevdiğim bir özgeçmiş örneği ekliyorum. Bu ATS dostu özgeçmiş şablonu ve ben şahsen işe başvururken kullanıyorum. Birçok başvuru sahibi ve işe alım yöneticisi tarafından test edilmiştir. Onlarca özgeçmiş şablonu arasından en çok beğeniyi alan o oldu.
CV Hazırlama formu hakkında bilgiler.
Sizde iş başvurusunda bulunacaksınız ancak şirket sizden cv nizi getirin...
CV hazırlanırken özellikle ve işi kolay bir şekilde kapmanızı sağlayacak bi
CV yani özgeçmiş hazırlarken dikkat edilmesi gereken birkaç...