ATS dostu özgeçmiş oluşturun

24 Ağustos 2022 3.695 defa okundu.
ATS dostu özgeçmiş oluşturun

Herkese merhaba, işe alınmak için başvuracaksanız sağlam bir özgeçmişe ihtiyacınız var! Daha önceki blog yazılarımda bölümlerden, nasıl dikkat çekileceğinden bahsetmiştik. 5-10 dakika okumaya vaktiniz varsa, tüm altın ipuçlarını ve kuralları blogumda bulabilirsiniz! Bugün sizlere Başvuru Takip Sistemi olan ATS'den bahsedeceğim. Bu sistem işe alım yöneticisinin sürekli kullandığı bir yazılımdır. Yazılım, yetkilileri işe almak için özgeçmişi okur ve şirketin ihtiyaç duyduğu kurşun noktasına odaklanır.

CV nasıl oluşturulur?

ATS'nin okunabilirlik için pek çok kuralı vardır. Benim tarafımdan oluşturulmuş bir blog yazısı var ve uymanız gereken tüm kuralları içeriyor. Ayrıca sizler için oluşturduğum bu gönderide ATS dostu bir özgeçmiş var.

NEDEN ATS?

ATS, özgeçmişleri okunabilir hale getirir. Bu, okunabilirliğin temel parçalarından biridir. Sizi işe alan harika bir özgeçmiş yazmak, onu okunabilir kılmaktır. Özgeçmişinizi yalnızca aday takip sistemleri için okunabilir hale getirmeniz değil, aynı zamanda işe alım yöneticileri için de okunabilir hale getirmeniz gerekir.

İşe alım yetkilileri genellikle özgeçmişi süper hızlı okurlar ve deneyimlerime dayanarak 30 saniyeden uzun sürmüyor. Bu nedenle özgeçmişinizi okumakta zorlanırlarsa veya temel ve benzersiz becerilerinizi görmezden gelirlerse, geçerler. Ve hayalinizdeki iş elinizden diğer insanlara kayacak. Lütfen bilgi peşinde koşmalarına izin vermeyin. Bununla kastettiğim, büyük beyaz boşluk, net başlıklar, tutarlı biçimlendirme ve çok büyük veya çok küçük olmayan bir yazı tipi kullanmaktır. Yazı tipi boyutu da çok önemlidir. Bu blogda kurallarla cv nasıl oluşturulur diye bir blog yazısı yazmıştım.

Umarım herkes hayalindeki işe bir an önce kavuşur. Blogumu okuduğunuz ve desteklediğiniz için hepinize teşekkür ederim. Hepinizi seviyorum!


Bu yazıyı beğendiysen
şimdi paylaş!
5

Değerlendirme

CV Hazırlama Programı ile kolay biçimde mükemmel ve profesyonel bir CV oluşturabilirsin. Boş CV şablonları arasından seçim yap ve bunları birkaç tıklamayla özelleştir.

Cv Oluştur
Cv Oluştur
Bu makaleden hoşlandınız mı? O zaman aşağıdakiler ilginizi çekebilir.
Ücretsiz CV Nasıl Oluşturulur
Ücretsiz CV Nasıl Oluşturulur

Özgeçmiş oluşturmak, işe başvurmanın en önemli kısımlarından biri ve herkes

Ücretsiz Özgeçmiş Yönergesi 2 – Ücretsiz Özgeçmiş Şablonu
Ücretsiz Özgeçmiş Yönergesi 2 – Ücretsiz Özgeçmiş Şablonu

Özgeçmiş formatı, özgeçmiş oluştururken ipuçları ve iletişim bölümünden bah

Özgeçmiş örneğiniz için 5 Altın İpucu!
Özgeçmiş örneğiniz için 5 Altın İpucu!

Her zaman özgeçmişinize deneyiminizden bir numara ekleyin. Size ücretsiz cv

Özgeçmiş nasıl oluşturulur?
Özgeçmiş nasıl oluşturulur?

Herkese merhaba, bugün bir özgeçmişin nasıl oluşturulacağından ve taş gibi